Takmičenje za "Zlatni kotlić" 2019. Apatin

04.06.2019.

U periodu od 04. do 07. jula održaće se 56. Apatinske ribarske večeri. Tradicionalni i najvažniji deo programa je, svakako, takmičenje za "Zltani kotlić" Apatina.

Za četvrtak 04. jul predviđen je kvalifikacioni dan za takmičere iz Apatina.

Petak 05. jul je kvalifikacioni dan za takmičare koji dolaze van naseljenih mesta apatinske opštine.

Subota je veliko finale u kome će mesto naći predstavnici svih Mesniih zajednica apatinske opštine kao i 5 najboljih takmičara odabranih među gostima od prethodnog dana.

Kotizacija za takmičare iznosi 1500 din i uplaćuje se prilikom prijave za takmičenje u prostorijama Turističke organizacije Apatin, na adresi Petefi Šandora 2a u Apatinu.

Svaki takmičar će dobiti mesto za kuvanje, drva za kuvanje, 1 komplet za sedenje koji podrazumeva 2 klupe i 1 sto, majicu za kuvara i 2,5 kg očišćenog šarana.

Novitet za ovu godinu je odobrenje sudijske komisije da takmičari mogu sami da dodaju do pola kilograma neke druge vrste rečne ribe, dok detaljnije propozicije možete videti na sledećem linku:

PROPOZICIJE TAKMIČENJA ZA "ZLATNI KOTILIĆ" 2019. U APATINU

U nedelju 07. jula biće organizovano i revijalno kuvanje za sve zainteresovane ili one koji nisu uspeli naći mesto u takmičarskom delu. Kotizacija je 3000 din, za šta ekipa dobija 4 kg šarana žive vage, koji će se dostaviti očišćen, majicu za kuvara, mesto za kuvanje, drva i mesto za goste na samom trgu Nikola Tesla, gde će nastupiti tamburaški sastav "Mesečina"

Pročitajte još