II MEĐUNARODNI BICIKLISTIČKI FESTIVAL U APATINU - EVROPSKI AMAZON -

01.10.2020.

Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklističkom događaju „II Biciklistički festival u Apatinu“, u sklopu Međunarodnog biciklističkog festivala (avgust-oktobar 2020.), u Apatinu (parking stadiona OFK Mladost, 10. oktobar 2020. god.) s početkom u 10,00 časova.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti u Turističkoj organizaciji Apatin, na adresi Petefi Šandora 2a, svakog radnog dana od 08:00h – 14:00h, ili putem zvanične Fejsbuk stranice Turističke organizacije Apatin, ili na telefon 025/772-555, zaključno sa četvrtkom 08. oktobrom.

Na mestu polaska (parking stadiona OFK Mladost), obavezna je akreditacija svih učesnika. Festival počinje vožnjom nasipom, pored plaže „Plava ruža“ pa sve do „Kupusinske čarde“ („Pčela“ čarda) gde su biciklistima obezbeđeni ručak uz jedno bezalkoholno piće, simbolčni pokloni i zabavni program.

Međunarodni biciklistički festival Evropski Amazon održava se od avgusta do oktobra na području prvog 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.
S ukupnom površinom od oko 930.000 hektara i dužinom od 700 kilometara, zajednička priroda i divljina uz reke Muru, Dravu i Dunav postaće najveće evropsko zaštićeno rečno područje.

Pod sloganom "5 zemalja - 3 reke - 11 biciklističkih događaja" na području budućeg 5.-državnog rezervata biosfere, održava se prvi Međunarodni biciklistički festival Evropskog Amazona u Apatinu.

Pozivamo vas da nam se pridružite na biciklističkoj avanturi 10. oktobra u Apatinu!

Projekat „Biciklistička ruta Evropski Amazon“ sufinansiran je u okviru Dunavskog transnacionalnog programa, koji kroz saradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznati i održivi cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (TBR MDD).
Nešto više od 1.600 kilometara i 26 etapa od Murecka do Sombora sa obe strane reka Mure, Drave i Dunava, kroz pet zemalja, uskoro će biti spremno za prva biciklistička iskustva.
S prosečnom dužinom etapa od 48 kilometara i različitim terenima, biciklizam po ruti „Amazon of Europe“ biće pogodan za svakog biciklistu - najiskusnijeg i početnika.
Osim glavne rute, biciklisti će imati priliku otkrivati lepote rečnih pejzaža, ali i posetiti izuzetna mesta gde će iskusiti lokalno gostoprimstvo i degustirati ukusnu domaću hranu.


Dodatne informacije o datumima održavanja možete pronaći na službenom Facebook događaju.

Međunarodni biciklistički festival „Evropski Amazon“ se održava na sledećim područjima:

• Velika Polana, Slovenija
• Bad Radkersburg, Austrija
• Međimurska županija, Hrvatska
• Virovitičko-podravska županija, Hrvatska
• Osječko-baranjska županija, Hrvatska
• Koprivničko-križevačka županija, Hrvatska
• Zalska oblast, Mađarska
• Nacionalni park Balaton, Mađarska
• Šomođska oblast, Mađarska
• Grad Sombor, Srbija
• Opština Apatin, Srbija


INFORMACIJE O PROJEKTU
Projekat „Biciklistička ruta Evropski Amazon“ sufinansiran je putem Dunavskog Transnacionalnog programa Evropske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekat je započeo 1. juna 2018. god. i traje do 30. septembra 2021. god. Ukupna vrednost projekta je 3.176.000,00 €, podeljenih između 15 projektnih partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekat, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter.

Pročitajte još