Izlagači apatinske opštine besplatno na sajam etno hrane i pića

02.11.2018.

Beogradski sajam će ove godine, po 13.-ti put za redom, biti domaćin Sajma etno hrane i pića. U pitanju je najveća i najstarija smotra proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda, a koja će biti održana od 21. do 24. novembra. Sajam se organizuje s ciljem negovanja kulture ishrane zasnovane na tradiciji, a takođe i afirmacije proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda.


Pravo učešća na manifestaciji imaju proizvođači tradicionalnih prehrambenih proizvoda i pića koji imaju registrovanu proizvodnju na tržištu, proizvođači opreme za proizvodnju, čuvanje, pakovanje i serviranje ovakvih proizvoda, kao i kuće koje se bave sertifikacijom proizvodnje, a takođe i proizvođači sadnog materijala od kojeg se dobijaju sirovine za ovu vrstu proizvodnje.
Učesnici i posetioci manifestacije, pored poslovnih kontakata, tiču i informacije o standardizaciji, pakovanju, metodama prodaje i planovima institucija za unapređenje ove vrste proizvodnje.
Na Sajmu će svoje mesto pronaći i izlagači Zapadno-bačkog okruga.

Turistička organizacija Apatin organizuje besplatan odlazak na Sajam etno hrane i pića za proizvođače tradicionalnih prehrambenih proizvoda sa teritorije opštine Apatin. Svi zainteresovani mogu da se prijave u prostorijama Turističke organizacije Apatin, svakim radnim danom između 07 i 15h sve do 15. novembra.


Podsećanja radi, prošlogodišnji Sajam posetilo je više od 5.000 ljudi, a organizatori ove godine očekuju još veću posećenost.


Na predstojećem Sajmu etno hrane i pića biće organizovano ocenjivanje proizvoda, a koje se u praksi pokazalo kao izuzetno afirmativno, jer su svi dosadašnji nagrađivani učesnici unapredili kvalitet svojih proizvoda.

Pokrovitelji 13. Sajma etno hrane i pića su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i grad Beograd, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Zadružnim savezom Srbije.

Pročitajte još