Opustite se uz neku od masaža u Banji Junaković

25.04.2017.

Svakodnevica u kojoj živimo dovela je do toga da se sa stresom suočavamo na svakom koraku. Bilo da je u pitanju školvanje ili posao, porodica ili drugi međuljudski odnosi, postoji mnoštvo razloga zbog kojih smo izloženi ovoj pojavi. Ona utiče na naš organizam, a često se manifestuje preko mišićno - koštanog sistema. Bolove osećamo u vratu, ramenima, leđima. Imamo glavobolje i skloni smo depresiji. Da bismo se oslobodili nagomilanog stresa, možemo se opustiti uz neku od mnoštva masaža koje su nam dostpune u Banji Junaković.

Ayurveda – indijska masaža


75 minuta biće dovoljno da obnovite energiju u svom telu. Ovaj tip masaže utiče na kožu, ali i čula. Tokom masaže stimulišu se tačke u kojima je akumuliran stres, one se aktiviraju, a sve loše se na taj način otklanja. Postiže se balans, podstiče se cirkulacija, a telo se oslobađa bola. Ovakav način masiranja deo je ajurvedske medicine, nauke o životu, koja je od 2007. godine priznata i u našoj državi.


Holistička masaža


Ova masaža za sat vremena uspostavlja harmoniju na svakom nivou našeg bića – emocionalnom, mentalnom i fizičkom. Spoj je različitih vrsta masaža, a počinje se masažom stopaala. Ona je blaga, ali deluje mnogo dublje nego druge vrste masaža. Umiruje nas, relakrsira i oslobađa napetosti. Posle nje smo puni energije i samopouzdanja.


Refleksomasaža stopala


Suština ove masaže leži u tome da je svaka tačka na stopalu povezana sa određenim organom, te se blagim pritiskom one stimulišu. Ona se u Kini i Egiptu koristi već hiljadama godina. Tokom 30 minuta potpuno ćete se opustiti i osloboditi stresa. Ublažiće vam bolove i poboljšati cirkulaciju.

 

Relax masaža


Kako joj i sama reč kaže, ova masaža namenjena je relaksaciji, odnosno opuštanju našeg organizma. U tu svrhu koriste se različita eterična ulja. To su najčešće lavandino eterično ulje,kao i citrusi. Masaža je blaga i prijatna. Telo se smiruje, a stres vas postepeno napušta. Ona ujedno podstiče hormon sreće, zbog čega pozitivno utiče na naše raspoloženje. Traje 45 minuta, ukoliko se odlučite za opštu masažu, ili 20 minuta, ukoliko vam je draža parcijalna masaža.

 

Shvatite masažu kao nešto veoma korisno, jer je mnogi predstavljaju kao drevnu umetnost, a tome doprinosi i činjenica da su je poznavale i primenjivale stare civilizacije. Ona ujedno može da vam poboljša san, da mišiće oslobodi krutosti, da poboljša tonus kože. Sigurno je da ćete se osećati, ali i izgledati bolje, bez obzira na koju masažu se odlučite!

Pročitajte još