Apatinski riblji paprikaš i na sajmu u Nišu

04.04.2018.

U okviru međunarodnog sajma aktivnog odmora u niškoj hali Čair predstavnici opštinske uprave Apatin i Turističke organizacije Apatin predstavili su turističke potencijale opštine Apatin sa fokusom na gastronomiji.

Pored promotivnih materijala, brojni zainteresovani posetioci mogli su da uživaju i u ukusima i mirisima tradicionalnih jela apatinskih alasa. Tokom tri dana promocije, na sajmu, predstavnici Apatina su služili specijalitete poput dimljene, marinirane ribe, riblje paštete, a u jednom danu je i organizovana degustacija Apatinskog ribljeg paprikaša koji su ispred hale pripremali predsednik opštine Apatin Milan Škrbić i predstavnik Turističke organizacije Apatin Gojko Grbić.

Dok su gosti sumirali utiske o specijalitetima koje su probali, predstavnici Apatina su im prikazali promotivni film o Apatinu i prezentaciju Apatinskih ribarskih večeri. A kako je među prisutnima bio i značajan broj poslovnih ljudi iz regiona, predsednik opštine je iskoristio priliku da ih upozna sa privrednim potencijalima Apatina i da im uruči promotivni film o slobodnoj zoni i budućoj luci.

 

Prisutni su bili pozitivno iznenađeni celokupnom prezentacijom Apatina, pa su obećali skoriju posetu istom, a ujedno su pozvali Apatince da im budu ponovni gosti na poznatom niškom džez festivali „Nišvil“ koji se održava od 09. do 12. avgusta.

Pročitajte još