ИЗАБРАНА НАЈКРЕАТИВНИЈА 3, ОД ПРИСТИГЛИХ 30 СУВЕНИРА

12.01.2021.
Почетком новембра, директор Туристичке организације Апатин Немања Јовић најавио је конкурс за идејно решење сувенира на тему „Апатин град јелена“.
Јовић је том приликом рекао да је Апатин препознатљив широм Србије и региона по јелену – Јелен пиву и Апатинском риту, познатом станишту јелена капиталаца. Од 2017. године, Туристичка организација Апатин стоји иза организације рок фестивала Deer & Beer, те да овај позитивни тренд „сарадње“ Апатина и јеленске врсте треба наставити. Желимо да наш град још више препознају по јелену и да овај становник апатинских шума постане стални део наше туристичке понуде, поручио је директор Туристичке организације Апатин.
 
Конкурс је трајао до 20. децембра, а по пријему свих пристиглих предлога, трочлана комисија у саставу Оља Јовановић, која у општинској управи Апатин ради на пословима припреме и реализације пројеката, те директорица Културног центра Апатин Данијела Обрадовић и хроничар Борис Машић одлучивали су по прописаним критеријумима која три предлога заслужују да понесу епитет најбољих.
 
Било нам је заиста тешко да одаберемо три најбоља, јер су стигли заиста лепи радови, који су квалитетни и одишу духом Апатина. Види се да су се људи заиста потрудили. Приликом одлучивања, један од основних параметара био је да сувенир има естетску вредност, затим обрада, уложени труд, а наравно и функционалност како би се сувенир могао квалитетно уклопити у сваки простор. Сигуран сам да ће и страни и домаћи туристи наћи међу изабраним радовима нешто за себе, рекао је Машић
 
Вид Безбрадица са својим сувениром освојио је треће место, а у питању је вредан и квалитетан рад који ће по речима Машића бити сигуран избор страних туриста. На другом месту су уметнички веома квалитетни, али и приступачни магнети које је направила Душанка Дубајић. Првопласирани рад урађен је веома креативно на апатинском црепу, а израдио га је Атеље Вишинка.
 
Апатински цреп је био извозни продукт број 1, он је изградио овај град и био синоним за њега. Овај сувенир је већ виђен у неким другим градовима, али Апатин који је био престоница црепа свакако заслужује да има један овакав сувенир који може да се уклопи у сваки ентеријер, закључио је Машић

Pročitajte još