Razgledanje apatinskog priobalja iz čamca

Udruženje sportskih ribolovaca iz Apatina „Bucov“, u okviru svojih godišnjih aktivnosti svojim članovima, ali i drugim posetiocima nudi mogućnost razgledanja apatinskog priobalja iz čamca, sa reke.


Prostorije ovog udruženja, kao i čamci koji se koriste u ove svrhe nalaze se u okvirima apatinske Marine, na adresi Dunavska obala bb.
Za rezervaciju čamca, neophodno se unapred najaviti i dogovoriti željeni termin, a u skladu sa dostupnosti istih.


Rezervacije se mogu izvršiti na brojeve telefona: 025/515-0068 ili direktno u udruženju na +381641083438.


Preduslov da bi se iznajmio čamac sa motorm je posedovanje dozvole za upravljanje ovim plovilom a cena iznosi 200 din po satu za članove udruženja, odnosno 300 din po satu za sve ostale. Troškovi goriva ostaju na zakupcu čamca, odnosno onaj ko iznajmljuje čamac mora da donese i gorivo.


Za sve koji nemaju dozvolu, postoji mogućnost iznajmljivanja čamca sa vodičem koji bi upravljao istim i koji bi goste upoznao sa apatinskim priobaljem u vožnji od oko 45 minuta. Jednom ovakvom vožnjom moguće upoznati grad sa reke, odnosno neke od njegovih najznačajnijih lokaliteta kao što su: apatinsko brodogradilište, apatinska plaža kod restorana Plava ruža, naselje vikendica na vodi, izletničko poluostrvo, objekat stare fabrike ribe, šetalište sa velelepnim Pravoslavnim hramom, lokalne uvale i limani i drugo.


Takođe, nakon 01. juna, čamce, ali drvene – tradicionalne „Apatince“ je moguće iznajmiti i na Kupusinskom Dunavcu, u ugostiteljskom objektu „Pčela“ (tzv. „Kupusinska čarda“) po ceni od svega 100 din, ali je na ovom vodotoku dozvoljeno ploviti isključivo veslanjem.

Galerija

Pogledajte još