Mali Petrov salaš

„Mali Petrov salaš“ je objekat privatnog vlasništva koji se nalazi u neposrednoj blizini Banje Junaković, na oko 4 km od Apatina. Na obodu guste Junaković šume, tik uz plodne vojvođanske oranice, nalazi se ova mala oaza mira, ispunjena zvukovima prirode i brojnih životinjskih vrsta koje na salašu obitavaju.

Ovde ćete zateći gotovo sve vrste domaćih životinja: guske, patke, ćurke, morke, kokoške, svinje mangulice, koze, ovce, pse, mačke i brojne druge, koje žive u neverovatnoj slozi, bez ikakvih ograda i barijera među njima. Na Petrovom salašu će vas srdačan domaćin uvek dočekati tradicionalnom kriškom hleba sa paprikom i masti, ili domaćim džemom, medom, sokom, vrhunskom prirodnom rakijom.

Mali Petrov salaš nije komercijalni objekat, tako da ćete se za pripremu ručka ili večere morati sami snaći, ali će vam domaćini uvek izaći u susret sa svim potrebštinama, drvima i posuđem, vaše je samo da isto operete i mesto ostavite onakvim kakvog ste ga našli.

Na ovoj lokaciji pored poseta i edukativnih radionica možete održati i sve ostale, manje skupove, poput književnih večeri, muzičkih skupova, radnih sastanaka i drugog. Domaćini su za sve ideje otvoreni.

Ono što je neophodno za posetu Malom Petrovom salašu je najava i dogovor sa domaćinom Petrom, a to ćete učiniti pozivom na 063 474 034

Galerija

Pogledajte još