Bio proizvodi

U apatinskoj opštini postoji duga tradicija bavljenja poljoprivredom, i danas je veliki broj proizvođača povrća i voća čiji proizvodi nalaze mesto na policama brojnih marketa i pijačnih tezgi u Apatinu i okolini.

Jedno od poljoprivrednih domaćinstava čija se proizvodnja zasniva na ekološkim principima je poljoprivredno gazdinstvo Pinćir.

Ukoliko želite da probate povrće i neke vrste voća proizvedene u Apatinu, području rezervata biosfere Bačko podunavlje to možete učiniti u 2 radnje u samom mestu kao i na pijačnoj tezgi u toku pijačnih dana (četvrtak i nedelja). 

Zbog specifičnosti tržišta, radi se rana proizvodnja širokog asortimana povrća od glavnih kultura kao što su paradajz, krastavac, paprika, kupus preko mladog krompira, karfiola, brokole, zelene salate do tikvica, bostana, boranije, jagoda, spanaća, kelerabe, kornišona... Gazdinstvo prati svetske trendove u tehnologiji, pa se tako proizvodnja odvija hidroponski u vrećama sa supstratom. Koriste se isključivo hibridna semena stranih semenskih kompanija. Ishrana i navodnjavanje biljaka se izvodi i kontroliše uz pomoć računara.

Gazdinstvo se u toku zimskog perioda bavi i preradom povrća, tako da u svom prodajnom asortimanu ima i domaći kiseli kupus, turšiju i salatu od mešanog povrća. Sve se proizvodi na prirodnoj bazi uz pomoć povrća, vode i začina i pakuje u vakum vrećice.

Galerija