Reka Dunav

Reka Dunav je druga po veličinu u Evropi, a grad Apatin, koji je lociran na samoj obali ove reke, postoji već više od hiljadu godina, što govori o bogatstvu i velikoj tradiciji ovog područja.

Bezbrojne prelepe lokacije savršene za pecaroše, kupače, ljubitelja ptica i prirode, bogatstvo su koje treba videti svojim očima.

Ono što očarava svakoga ko dođe bar jednom u Apatin jeste pogled na reku, naročito prilikom zalaska sunca. Nemoguće je ostati ravnodušan i ne sačuvati tu sliku u svojoj glavi. Kada se zna da je "preko puta" Republika Hrvatska i "netaknuti" Kopački Rit doživljaj ove lokacije još je intenzivniji.

Izgradnjom prelepe pravoslavne crkve na samoj obali reke, kao i putničkog prisatništa i marine, ovaj grad u turističkom smislu dobija veliki plus.

Od zimske šetnje uz obalu i posmatranja zaleđenog Dunava, preko prolećne vožnje čamcem, do letnjeg uživanja u vidu kampovanja i kupanja, pa sve do jesenjeg blinkerisanja, Dunav kod Apatina predstavlja prirodni resurs ogromnih razmera koji vredi posetiti u svako doba godine.  

Galerija

Posetite još