Štuka čarda

Štuka čarda predstavlja bungalov somborskog Udruženja sportskih ribolovaca kod Kupusine, nadomak Apatina. Čarda je idealna za sve one koji žele da uživaju u tišini i lepoti prirode, a da uz to imaju mogućnost da prenoće, pripremaju hranu samostalno i popiju kafu skuvanu na stari način, u malim džezvama.

Čarda se nalazi na obali starog toka Dunava, na zatvorenoj vodi, u hladovini hrastova, jasenova i topola, kod sela Kupusina, u blizini Apatina. Karakteristično za nju je činjenica da se deo puta mora preći pešice kroz šumu, ukoliko ne idete biciklom ili motorciklom.

Štuka čarda se sastoji od dve zgrade, nekoliko pomoćnih objekata, a "najznačajnija" je nadstrešnica ispod koje senalaze ložišta za kotliće, mesta za roštilj i tanjiraču. U dva objekta su raspoređena 24 kreveta, članovi Udruženja prenoćište plaćaju 100, a gosti - 150 dinara. Čamac se može iznajmiti po ceni od 200 dinara na dan. Čamci ne poseduju motore, moraju da se koriste vesla, kako se ne bi narušavalo ovo neverovatno prirodno okruženje.

Ovo mesto je idealno za pecaroše, budući da je voda bogata ribom. Kažu da je ovde upecan som od 65 kilograma, a ima i većih primeraka šarana, smuđa, štuke, basa, amura, kao i babuške.

Ukoliko ovde dolazite sa decom, nema brige, i za njih postoji mogućnost da se zabave. Za granu je zakačen lanac, na njemu kugla, a devet čunjeva treba oboriti slanjem kugle u polukrug, od sebe.

Galerija

Posetite još