Vožnja kanuom Kupusinskim i Monoštorskim Dunavcem

Ljubitelji aktivnog odmora u prirodi, koji bi posetu Apatinu da iskoriste za avanturu i fizičku aktivnost pored neukrotivog Dunava mogu da uživaju i na brojnim kanalima, barama, mrtvajama kakvih ima u apatinskoj opštini.

kanu apatin
Jedna takva lokacija je obala Kupusinskog i Monoštorskog Dunavca, koja se nalazi severno od naselja Apatin, udaljena oko 11 km vožnje po novom, rekonstruisanom putu. Pored nekoliko čardi (Brunai, Pčela, Štuka) i lovačkog doma, turističku ponudu ovog kraja čini i vožnja kanuima sa startnom pozicijom od „Pčela“ čarde, poznatije kao „Kupusinska čarda“. Kanui su konstruisani od lakih materijala i tehnikom koja smanjuje šanse prevrtanja, tako da su laki i pogodni i za veslače amatere.

Svi zainteresovani mogu da obezbede svoja mesta u kanuima pozivom na +381638352928 isključivo u periodu nakon 01. juna, kada je propisima o zaštiti prirode dozvoljena plovidba ovim vodama.

 pojas
Vožnja podrazumeva veslanje do prve naredne čarde, a to je „Štuka“ čarda, gde će se veslači odmoriti i po želji osvežiti pićima. Vožnja se nastavlja dalje ka staroj vili, odakle se upućuje na početno odredište.

štuka čarda"Štuka čarda"

Za više informacija pozvati: +381638352928

Galerija

Pogledajte još